L’OFICINA D'HABITATGE DEL TARRAGONÈS TRAMITA 1.518 EXPEDIENTS D'AJUTS AL LLOGUER

En el que va d’any, l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès ha atès presencialment a més de 1.200 persones.
L’OFICINA D'HABITATGE DEL TARRAGONÈS TRAMITA 1.518 EXPEDIENTS D'AJUTS AL LLOGUER

s’S'ha establert un cop més el sistema de cita prèvia.

Tarragona, 12 de juliol de 2023 - L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit apostant per l’atenció presencial amb cita prèvia per tal de facilitar els tràmits dels ajuts de lloguer. En aquests primers 6 mesos de l’any, més de 1.200 persones han estat ateses presencialment a l’Oficina.

El 12 de maig va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a l'any 2023 per a persones de 36 a 64 anys. En el període de temps en què ha estat oberta aquesta convocatòria, l’Oficina ha rebut un total de 1.112 sol·licituds, de les quals 483 s’han presentat telemàticament i 629 de forma presencial. Amb anterioritat a aquesta convocatòria, es van tramitar els expedients de renovació, amb 179 sol·licituds d’ajuts al lloguer destinades als majors de 65 anys; així com també la convocatòria d’ajuts a joves fins a 25 anys amb un total de 219 expedients iniciats.

Pel que fa els ajuts d’especial urgència, en el període que portem d’any s’han tramitat 8 expedients. Cal esperar però que aquesta xifra s’incrementi en els propers mesos, doncs es tracta d’una convocatòria que resta oberta durant tot l’any. El nombre de sol·licituds representa un descens significatiu respecte a les edicions anteriors.

Les subvencions per al pagament del lloguer busquen facilitar l'accés i la permanència en un habitatge a sectors de població en risc d'exclusió social. S’hi poden acollir aquelles persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent i compleixin els requisits de la convocatòria.

Pel que fa a la Borsa d’Habitatge per al lloguer social, en el que portem d’any s’han incorporat 5 habitatges, i se’n gestionen un total de 46.

Valoració positiva de la cita prèvia

Durant aquest període de temps, el Consell Comarcal del Tarragonès ha fet una aposta ferma per poder atendre a la ciutadania i donar les màximes facilitats possibles. Per tramitar l’ajut al lloguer presencialment, s’ha establert un cop més el sistema de cita prèvia, a través de la pàgina www.tarragones.cat, del qual tant usuaris com treballadors de la corporació n’han fet una valoració molt positiva del seu funcionament.

Cal destacar també que, tot i les facilitats de presentar les sol·licituds de forma presencial a la corporació, són cada cop més les persones que opten fer fer-ho per la via telemàtica, estalviant així temps i recursos. Dels 1.518 expedients totals que hem mencionat anteriorment, 686 s’han presentat de forma telemàtica i 832 de forma presencial. Tot i que les sol·licituds presencials segueixen sent més nombroses que les telemàtiques, cada cop més persones opten per fer-ho a distància amb els beneficis d’estalvi de temps i comoditat que aquesta modalitat ofereix.

Des de l’Oficina d’Habitatge del Tarragonès es dona servei a tots els municipis de la comarca excepte Tarragona i Vila-seca que tenen oficina pròpia, i La Canonja a qui se li dona servei des de l’Oficina de Tarragona.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D