L’OPCIÓ TELEMÀTICA GUANYA PES EN LA TRAMITACIÓ DELS AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR 2022-2023

El Consell Comarcal del Tarragonès ha rebut 603 sol·licituds de beques de forma telemàtica, permetent així l’estalvi de temps i desplaçaments a les persones usuàries que han triat aquesta opció.
L’OPCIÓ TELEMÀTICA GUANYA PES EN LA TRAMITACIÓ DELS AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR 2022-2023

Es valora molt positivament la xifra de sol·licituds que han entrat per via telemàtica.

Tarragona, 11 de juliol de 2022 - El passat 3 de juny finalitzava el termini de la primera convocatòria als Ajuts Individuals de Menjador (AMI) per al curs 2022-2023. En el període de temps en què aquest ha estat obert, el Consell ha rebut 617 sol·licituds de beques de forma telemàtica.

Recordem que la documentació que calia aportar per optar als AIM per al curs 2022-2023 es podia presentar mitjançant tres canals: al propi centre educatiu, a les oficines del Consell Comarcal del Tarragonès demanant cita prèvia, o bé de forma telemàtica.

Algunes famílies han optat per acollir-se a aquesta última opció que permet que el tràmit sigui encara més àgil, evitant esperes innecessàries. Per poder-ho fer telemàticament, calia accedir a la pàgina http://www.tarragones.cat. Els requisits eren: disposar d’un ordinador des del qual es pogués fer la sol·licitud (no es podia fer a través del mòbil) i tenir DNI/TIE/Passaport. Un cop dins la seu electrònica del Consell, i després de llegir bé les bases i preparar tota la documentació, ja es podia iniciar el tràmit identificant-se electrònicament (mitjançant idCAT Mòbil, certificat digital o Cl@ve). A continuació, calia emplenar les dades de la notificació i de la petició i aportar la documentació necessària en cada cas. Per acabar, calia revisar, confirmar i signar la declaració responsable i la sol·licitud.

Valoració positiva

Des del Departament d’Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès es valora molt positivament la xifra de sol·licituds que han entrat per via telemàtica. Tot i que és una xifra de moment simbòlica en referència al total de sol·licituds rebudes sumant els tres canals per fer-ho, es preveu que aquesta pugui incrementar de cara a futures convocatòries. Els usuaris han vist que mitjançant aquest tràmit telemàtic es pot estalviar temps i desplaçaments innecessaris, fent molt més ràpides les seves gestions.

L’ens supramunicipal treballa en aquests moments per donar resposta a les opcions de millora i a les petites incidències en el funcionament de la tramitació que han tingut lloc en aquesta primera convocatòria, per tal que estiguin resoltes de cara a l’obertura de nous terminis.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D