LA NORMALITAT VA TORNANT A LES ACTIVITATS INFANTILS DEL SERVEI D’ATENCIÓ DIÜRNA DEL SIS TARRAGONÈS

Des del mes d’octubre s’ha dut a terme l’atenció en 12 municipis. En aquest període 81 famílies han estat ateses, la qual cosa suposa 137 infants i adolescents i 1.009 entrevistes/tutories familiars realitzades.
LA NORMALITAT VA TORNANT A LES ACTIVITATS INFANTILS DEL SERVEI D’ATENCIÓ DIÜRNA DEL SIS TARRAGONÈS

Tasta Catllar 2021.

Les activitats infantils i familiars del Servei d’Atenció Diürna del SIS Itinerant del Tarragonès han acompanyat als infants i a les famílies més vulnerables durant tota la pandèmia de Covid-19. Al llarg d’aquest temps s’ha adaptat el format de les activitats així com els canals de comunicació amb les famílies a les possibilitats que oferien les mesures vigents pel PROCICAT en els diferents moments de la pandèmia. L’objectiu ha estat acompanyar emocional i educativament als infants i adolescents d’una manera segura.

Pel TASTA i els Centres Oberts aquest ha estat un curs diferent, incert, on la flexibilitat i l’adaptació a les circumstàncies de cada moment han estat claus. L’inici de curs, amb l’empitjorament de la situació de la pandèmia, va truncar les expectatives d’obrir les activitats de manera presencial. Es va decidir aleshores atendre les famílies amb tutories personalitzades a través de trucades telefòniques de periodicitat setmanal. Poc a poc, els infants, acompanyats de les seves mares i pares, es van anar familiaritzant amb l’ús de les eines digitals i una gran majoria aconseguien connectar-se a les videoconferències. Les educadores els explicaven contes; els preguntaven pel seu dia a dia, facilitant així l’expressió de les seves emocions alhora que les mares i pares podien rebre consell i orientació. Amb l’arribada de l’any nou, es va poder implantar una plataforma educativa on-line des de la qual es permetia comunicar i proposar activitats per fer amb la família.

La situació, després de diferents onades, ha anat millorant i, finalment, s’han anat obrint progressivament els Centres Oberts (CO) i serveis de Torredembarra, Altafulla, la Canonja i la Pobla de Mafumet. Després de Setmana Santa es va poder obrir presencialment en quatre municipis del servei itinerant: Creixell, Constantí, el Catllar i Roda de Berà. S’ha fet amb grups bombolla molt reduïts, sempre a l’aire lliure, amb mascareta i reforçant les mesures d’higiene i seguretat. Ha estat un gran esforç ja que en tot moment s’ha mantingut l’atenció a tots els municipis on no s’hi podia anar presencialment.

Balanç positiu

Des del mes d’octubre s’ha dut a terme l’atenció en 12 municipis. En aquest període 81 famílies han estat ateses, la qual cosa suposa 137 infants i adolescents i 1.009 entrevistes/tutories familiars realitzades. A més s’han dut a terme 3 tallers de parentalitat amb 17 participants -amb una valoració molt positiva pels pares- i 190 sessions grupals presencials. També cal ressaltar la realització de 35 activitats de promoció de la igualtat en dates properes al Dia de la Dona.

Als municipis amb Centre Obert, que formen part del Servei d’Intervenció Socioeducativa del Tarragonès, també s’ha continuat amb l’atenció als infants i les famílies. En total han estat atesos 245 infants. Al CO Capicua de Torredembarra hi han participat 90 infants de manera presencial durant tot el curs; al CO “Les Bruixes” d’Altafulla 30 infants presencialment des de gener; al CO “La Poma” de La Pobla de Mafumet 35 infants presencialment també des de gener; mentre que al Centre Obert de la Canonja han estat atesos 90 infants presencialment des d’abril.

Bones perspectives per a l’estiu

Afortunadament, les perspectives perquè els infants puguin gaudir, durant aquest estiu, d’activitats presencials de lleure acompanyats dels seus iguals i de les educadores són més bones. Alguns dels Centres Oberts com els de  Torredembarra i Altafulla mantindran activitats a l’estiu i en altres municipis els infants es podran integrar al Casal del seu poble. Des dels Serveis Socials d’Atenció Primària es vetlla especialment perquè els infants que més ho necessiten puguin gaudir d’aquests tipus d’activitats que tants beneficis educatius i emocionals els hi aporten.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D