La Riera de Gaià dóna per finalitzada l'edició de 2018 del Lletres per a Tothom

La Riera de Gaià dóna per finalitzada l'edició de 2018 del Lletres per a Tothom

En aquesta ocasió, a La Riera de Gaià, es van lliurar 14 certificats d'alumnes de diverses nacionalitats.

Divendres 15 de març va tenir lloc a la Biblioteca de La Riera de Gaià, l'acte de cloenda de l'edició 2018 de Lletres per a Tothom en aquest municipi. A la cloenda hi va assistir el Sr. Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès; el Sr. Jordi Giró, regidor d'Esports, Brigada d'Obres Públiques i Sanitat de La Riera de Gaià; i la Sra. Anna Garcia, referent del SAI Territorial del Camp de Tarragona de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. També hi van participar per part de l’APELLC la seva directora, la Sra. Anna Gispert, així com la Sra. Assumpta Mañé, professora.

L'acte segueix la línia iniciada en altres municipis del Tarragonès on en els darrers dies també s'han celebrat els actes de cloenda de l'edició 2018 del Lletres per a Tothom, com poden ser Salomó o El Morell. En aquesta ocasió, a La Riera de Gaià, es van lliurar 14 certificats d'alumnes de diverses nacionalitats, entre elles Marroc i la Índia.

 Per tal de donar continuïtat al programa a La Riera, el Centre de Normalització Lingüística, en coordinació amb el municipi, impulsa el Projecte de Voluntaris per la Llengua. Precisament també l'acte del passat divendres dia 15 va servir per presentar oficialment les parelles que formaran part d'aquest projecte.

Cal recordar que l'objectiu bàsic del Programa Lletres per a Tothom és facilitar l'alfabetització a persones que, en origen, no tenen el domini de la lectoescriptura, de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals. En total aquest 2018 s'han dut a terme quatre cursos en què cada un ha tingut una durada de 120 hores distribuïdes de la següent manera: 90 hores lectives en horari de matí o tarda d'acord a criteris de viabilitat i optimització del curs; i 30 hores de pràctica amb la implicació de la xarxa de voluntaris del municipi per promoure el coneixement vivencial dels recursos normalitzats, serveis i entitats del municipi i fomentar la relació entre veïns i veïnes. Precisament la incorporació d'aquestes 30 hores de pràctica ha estat l’objectiu innovador per a l'any 2018-2019.

 

 

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D