LA UTILITZACIÓ DE NOTIFICACIONS ELECTRÒNIQUES POT ARRIBAR A REPRESENTAR UN ESTALVI ECONÒMIC DE MÉS DE 350.000 € ALS CONSELLS COMARCALS

El Consell Comarcal del Tarragonès, pioner en l'ús d'aquesta aplicació, comparteix la seva experiència amb els tècnics de les comarques de Barcelona i Tarragona

 

 

Tot i que és difícil fer-ne una avaluació exacte de l'estalvi econòmic que representa, una estimació inicial només basada en els camps relacionats amb els ajuts escolars, preveu que podria representar una disminució econòmica que superaria, de llarg, els 350.000 €  anual només en aquesta gestió dels consells comarcals.

A part d'això, aquest aplicatiu, creat per l'Administració Oberta de Catalunya i utilitzada com experiència pilot per Consell Comarcal del Tarragonès, en la seva vessant de tramitació massiva, redueix substancialment el temps de resolució dels procediments administratius, ja que produeix una immediatesa en la notificació, i en la seva acceptació o rebuig.

Tanmateix, també s'eliminen les despeses de material d'oficina (sobres, paper, tintes i impressores, etc.) i les despeses d'enviaments certificats, que oscil·len entre 3 i 6 € per cadascún.

L'aplicació, creada per l'AOC i desenvolupada pel Consell Comarcal del Tarragonès, permet trametre la documentació on-line a qualsevol entitat i ciutadà a través de correu electrònic, certificada, amb signatura digital i totes les garanties legals, evitant els tràmits de registre manual i les corresponents signatures i els voluminosos arxius que genera.

És per això que avui, al Consell Comarcal del Tarragonès, s'ha realitzat aquesta exposició, adreçada als tècnics de tots els consells comarcals de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, per tal de donar-los a conèixer l'aplicació de les notificacions electròniques, i que hi ha interès en que s'apliquin a tot Catalunya.

Concretament, la jornada d'avui, s'ha centrat especialment en la manera de tramitar les notificacions massives ens les àrees d'ajuts de menjador escolar, beques de llibres i sortides culturals escolars.

L' aplicació e-Notum és una eina que FACILITA l'Administració Oberta de Catalunya i que posa al servei de les entitats catalanes i hi ha un interès en que en un futur es realitzin  noves jornades per exposar l'experiència als tècnics de la resta de comarques de Catalunya perquè l'adaptin.

 

(Veure imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D