LLIURADES AL CATLLAR LES DISTINCIONS DE MÈRIT DE SERVEIS DISTINGITS A LA COMARCA

Un total de tretze persones/entitats de diferents municipis del Tarragonès que s’han distingit per la seva labor cultural, científica, econòmica, social o artística han rebut aquest reconeixement promogut pel Consell Comarcal del Tarragonès .
LLIURADES AL CATLLAR LES DISTINCIONS DE MÈRIT DE SERVEIS DISTINGITS A LA COMARCA

Fotografia de família de tots es guardonats i les autoritats.

Tarragona, 23 de febrer de 2024 - Aquesta tarda ha tingut lloc al Centre Cultural del Catllar una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit de Serveis Distingits.

L’acte ha estat presidit per Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Jordi Ruiz, alcalde del Catllar. A més, també ha comptat amb l’assistència de nombrosos alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels diferents municipis de la comarca. La gala ha estat presentada per la periodista Núria Cartañà i l’ha amenitzat el grup musical Julivert.

Aquestes distincions tenen com objectiu honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada, que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. Les propostes les presenten els Ajuntaments del Tarragonès, a proposta del Ple municipal i s’atorguen a persones o entitats dels municipis de la comarca que s’hagin distingit en una continuada tasca cultural, científica, econòmica, social o urbanística.

En aquesta convocatòria s’han lliurat les distincions següents:

Ajuntament d’Altafulla, Antònia Coscojuela Dieste

Durant els anys setanta va dirigir diverses corals al municipi i l’any 1992 va fundar, juntament a Maria Bellido, l’Escola Municipal de Música d’Altafulla.

Ajuntament del Catllar, a títol pòstum, Joan Ignasi Porta Lacueva

Va ser regidor a l’Ajuntament del Catllar. Va ser fundador de la Colla de Diables i de la de Gegants i Grallers. També va impulsar la creació dels nous gegants i els nous nans. Sempre estava disposat a col·laborar i promoure la cultura popular catalana arreu del territori.

Ajuntament de Constantí, Joan Reig i Solé

És bateria del grup de pop-rock català Els Pets. Gran apassionat de la cultura, sempre ha demostrat una gran inquietud per treballar i impulsar projectes culturals al seu municipi.

Ajuntament de Creixell, Germans Romero Lladó de Cal Telesforo

Descendents de Telesforo Bardina, fundador de la Tonelería Bardina, que va ser la indústria més important de botes i tines de Catalunya. Els germans Romero van cedir a l’Ajuntament una mostra molt interessant de les eines de boter, que serveix per constatar la importància que va tenir aquesta indústria.

Ajuntament del Morell, Escola de Música del Morell

S’ha convertit en un dels equipaments culturals més rellevants del teixit cultural i artístic del municipi, que va sorgir per la necessitat de tenir un centre educatiu destinat a l’ensenyament de la música i ara ja n’és referent.

Ajuntament dels Pallaresos, Associació Escola de Música Lautaro

Va néixer amb la voluntat de mantenir l’oferta de formació musical i impulsar l’activitat cultural. Durant aquests anys ha crescut i han aconseguit recuperar la Coral dels Pallaresos.

Ajuntament de Perafort, Joan Josep Padreny Boix

Mestre industrial, ha sigut un pioner en l’ensenyament del disseny assistit per ordinador. Cal destacar la seva implicació i la seva intensa tasca al món local, com a regidor i alcalde de Perafort.

Ajuntament de Roda de Berà, Entitat Urbanística del Roc de Sant Gaietà

És un conjunt arquitectònic construït a l’estil dels pobles mediterranis, la barreja d’estils fan que sigui únic al territori. La col·laboració d’aquesta entitat és imprescindible perquè aquest lloc continuï sent un referent al municipi.

Ajuntament de Salomó, Comissió de Festes de Salomó

Col·lectiu de joves que assumeix la responsabilitat, d’acord amb l’Ajuntament, d’impulsar, organitzar i gestionar els actes relacionats amb les festes més rellevants que se celebren a la localitat.

Ajuntament de Salou, Creu Roja Salou

L’entitat exerceix una intensa labor social i humanitària oferint ajuda a la ciutadania en situació de vulnerabilitat i desenvolupant projectes en l’àmbit social.

Ajuntament de Tarragona, Esbart Santa Tecla de Tarragona

La seva fundació va suposar la reincorporació dels balls tradicionals als programes festius tarragonins. Actualment centra la seva activitat en el treball artístic en l’àmbit de la dansa popular i la creació coreogràfica, així com en la formació dels seus membres, contribuint a l’evolució de la dansa d’arrel.

Ajuntament de Torredembarra, Ball de Diables de Torredembarra

Des de la seva recuperació, el Ball de Diables ha anat creixent fins a arribar a l’estructura actual, una associació de més de 80 membres i amb l’existència del Ball de Diables Infantil, format per una trentena de nens i nenes.

Ajuntament de Vila-seca, Carles Jansà i Gran

Va ser fundador de l’Agrupació Cultural de Vila-seca i ha estat membre de la Junta des d’aleshores. Va impulsar la creació de la Secció de Lletres, on s’hi han publicat moltes recerques i monografies. Cal destacar la publicació de la informació meteorològica, gràcies a ell Vila-seca disposa d’un registre històric amb les dades meteorològiques de gran part dels segles XX i XXI.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D