Divendres 1 de Març de 2024

LLIURAMENT DEL PREMIS TARRAGONÈS 2018

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, va convocar, amb el patrocini de REPSOL, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió.

L’acte de lliurament es fa cada any en un municipi diferent de la comarca, aquest any s’ha fet al Teatre del Morell. El va presentar el periodista Ricard Lahoz i va comptar amb un concert de GUILLEM ANGUERA QUARTET.

Durant l’acte es van lliurar els següents Premis:

VINTENA BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat va acordar concedir la beca al projecte Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarragoní en època romana (s. II a.C. – III d.C.) de Patricia Terrado Ortuño

Va lliurar la beca el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol.

DIVUITÈ PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El jurat va acordar concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’artista Josep Royo, en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació, especialment, pel seu treball amb el tapís i la pintura. Les seves obres s’han exposat arreu del món i el seu reconeixement es deu als seus treballs propis així com a les importants col·laboracions amb creadors del país. Cal destacar els treballs de coautoria realitzats amb l’artista Joan Miró; una sèrie de grans tapissos i sobreteixims que van propiciar que l’espai de La Farinera de Tarragona esdevingués un centre creatiu de projecció internacionaL.

Va lliurar el premi el Sr. Antoni Virgili, president de cultura del CCT.

DIVUITÈ PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat va acordar concedir el Premi Tarragonès de Difusió, a títol pòstum, al senyor Joan Josep Marca Torrents, en reconeixement a la seva important trajectòria com a president de la Fundació Privada Mútua Catalana. Destacar, d’una manera especial, la seva implicació amb la ciutat de Tarragona i amb el territori, en la promoció de l’activitat cultural des de la iniciativa privada. Un mecenatge sorgit del compromís amb la cultura, amb la ciutat i amb el país.

Lliura el premi el Sr. Daniel Cid, president del CCT.

L’acte el van cloure el primer tinent d’alcalde del Morell, Sr. Alberto Ortega i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Daniel Cid.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D