MÉS DE 60 PROFESSIONALS ASSISTEIXEN A LA JORNADA SOBRE NOIES I CONSUMS

La jornada ha estat organitzada per l’Oficina Jove del Tarragonès i ha tingut lloc a l’Espai Jove Kesse

 

S'ha celebrat a l'Espai Jove Kesse la 4a Jornada Tècnica de Salut Jove "Noies i consums. Eines i estratègies per treballar la prevenció de drogues en noies”.

 

 

La jornada ha estat organitzada per l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona (Espai Jove de Salut) i ha comptat amb el finançament del Ministerio de Sanidad y Consumo PNSD.

 

La jornada s’ha iniciat amb una ponència que ha portat per nom Radiografia dels consums juvenils a la ciutat de Tarragona, a càrrec de Patrícia Ros, directora del Servei Prevenció de Drogues de l’Ajuntament de Tarragona; i a càrrec de Natàlia Carceller-Maicas, membre del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili. Patrícia Ros ha explicat la participació del Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona en l’estudi Youth in Europe, un estudi en el qual participen diversos països europeus i que té per objectiu fer una radiografia de la realitat juvenil mitjançant la recollida de dades d’una gran mostra de joves. Per la seva banda, Natàlia Carceller-Maicas, que participa en l’anàlisi i interpretació de les dades extretes de l’estudi, ha fet palesa la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en la investigació i en l’anàlisi de dades i de posar els resultats de qualsevol estudi a disposició de les persones professionals que treballen sobre el terreny.

 

A la segona part de la jornada s’han fet sessions de treball en grups, en els quals s’ha treballat sobre diversos aspectes més concrets relacionats amb noies i consums.

 

Un dels grups ha treballat sobre com acompanyar noies amb addicció a substàncies. La temàtica del segon dels grups ha estat com treballar la perspectiva de gènere en els serveis socials adreçats a adolescents i joves; i, per últim, s’ha treballat sobre com prevenir la violència sexual en contextos d’oci nocturn.

 

La jornada ha permès a les persones assistents tant aprofundir en la temàtica dels consums de substàncies en noies com conèixer noves metodologies de treball i noves estratègies per abordar aquesta qüestió.

 

La jornada ha posat de manifest la necessitat d’incloure la perspectiva de gènere en el treball amb joves des de qualsevol àmbit i abordar el treball amb noies des d’una perspectiva integral.

 

(Fotos)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D