MÉS DE 80 PROFESSIONALS ES DONEN CITA EN UNA JORNADA SOBRE L’ABORDATGE DEL SUÏCIDI JUVENIL

La resposta en les inscripcions denota el gran interès que tenen les persones que treballen amb joves per estar al dia i tenir eines, compartir i aprendre en el desenvolupament de la seva tasca professional.
MÉS DE 80 PROFESSIONALS ES DONEN CITA EN UNA JORNADA SOBRE  L’ABORDATGE DEL SUÏCIDI JUVENIL

Un moment de la jornada celebrada a l’Espai Jove Kesse.

Tarragona, 29 de maig de 2023 - El passat dijous 25 de maig al matí es va celebrar, a l’Espai Jove Kesse, la Jornada “Abordatge del suïcidi juvenil” adreçada a dotar de recursos els i les professionals que treballen amb joves.

En l’actualitat, el suïcidi ha deixat de ser un tema tabú per passar a ser un tema de gran repercussió als mitjans de comunicació davant els nombrosos casos que s’han fet públics, i de gran preocupació per a tota la població adulta. El paper dels i les professionals que conviuen dia a dia amb les persones joves és clau. És encara més important quan la interacció es produeix en entorns de confiança i comunicació que permeten detectar senyals d’alerta que generen angoixa, perquè no se sap fins a quin punt se li ha de donar importància i quines eines i estratègies es poden utilitzar per actuar de la manera correcta.

Per això, el Servei de Salut de l’Oficina Jove Tarragonès (gestionada en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona) ha volgut centrar en aquest tema el contingut de la seva 10a Jornada Tècnica.

Després d’una presentació per part de la consellera d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastor, els quatre blocs que han conformat la jornada han permès contextualitzar quina és la situació actual (mitjançant la intervenció de la Laura Horcajo de l’Associació Catalana per a la prevenció del Suïcidi); conèixer recursos, com la guia elaborada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya per a les entitats juvenils “Encarem el suïcidi Juvenil” (com va explicar la Rosanna Sánchez-Valverde); explorar pautes d’intervenció i acompanyament (amb l’explicació del psicòleg Joan Roa de la Universitat de Girona); i descobrir experiències territorials de prevenció del suïcidi (gràcies a la Míriam Cid i la Mar Espasa, de Salut Pública dels Ajuntaments de Reus i Tarragona, respectivament).

La resposta en les inscripcions, que ha sobrepassat el nombre de les 80 places disponibles, denota el gran interès que tenen les persones que treballen amb joves per estar al dia i tenir eines, compartir i aprendre en el desenvolupament de la seva tasca professional. D’aquesta manera, es constata que aquestes jornades anuals són útils i han de continuar duent-se a terme.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D