Dimarts 5 de Desembre de 2023

MOCIONS APROVADES PEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

La primera d'elles es titulava 'Per a la internalització del personal de gestió i teleoperació de les Sales del 112 i del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM)', mentre que la segona portava per títol 'Rebuig al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió Valmuel Begues'.
MOCIONS APROVADES PEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

Edifici del 112.

El Ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar dues noves mocions en la seva darrera sessió celebrada a finals del mes de setembre.

La primera d'elles, presentada pel grup comarcal CUP-AMUNT, es titulava 'Per a la internalització del personal de gestió i teleoperació de les Sales del 112 i del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM)'. Aquesta moció es va aprovar amb 19 vots a favor, concretament els dels grups: CUM-AMUNT, en Comú Guanyem, JuntsxCat, PSC-CP, així com l'abstenció dels grups comarcals del PP, Grup Mixt, C's i ERC-AM. Aquesta moció instava a què l'ens supramunicipal reconegui la tasca dels treballadors i treballadores del SEM i mostri el seu suport a la vaga indefinida del 112 iniciada el passat 21 d'agost als centres de Reus i Zona Franca. A més, demanava que el Consell insti al Departament d'Interior de la Generalitat a reunir-se amb el comitè de vaga del 112 per afrontar el conflicte existent; així com també que el Departament de Salut es reuneixi amb el comitè de treballadors i treballadores del 061 per afrontar les seves reivindicacions històriques en matèria laboral. Per últim, es demanava també a la corporació comarcal que insti al Govern de la Generalitat a iniciar el procés d'internalització del servei 112 i del 061 per tal de millorar les condicions laborals actuals del seu personal.

La segona moció va ser presentada al Ple per part del grup comarcal d'ERC-AM i portava per títol 'Rebuig al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió Valmuel Begues'. En aquest cas, la moció es va aprovar per unanimitat. Aquesta, entre altres aspectes, demanava manifestar el rebuig i la total oposició a la construcció d'aquesta línia elèctrica, especialment tal i com està configurada en el projecte fet públic al BOE del 28 de juliol passat. Alhora, demanava també al Consell mostrar el suport a totes les comarques afectades pel projecte, i establir i participar d'una estratègia conjunta i coordinada d'oposició a la seva construcció. Per últim, també instava al Govern Central a crear una estratègia sobre renovables que estableixi un acord entre tots els territoris i agents afectats, protegint les zones d'alt valor forestal i agrícola donant veu al territori; Alhora instava també a demanar al Govern de la Generalitat a elaborar un Pla Estratègic de Catalunya actualitzat que contempli les necessitats d'ús i les possibilitats d'autoabastiment, així com l'impuls de projectes d'energies renovables.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D