Divendres 31 de Maig de 2024

MONITORS DE MENJADORS ESCOLARS PARTICIPEN EN UNA FORMACIÓ SOBRE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

La sessió va comptar amb una part teòrica però, sobretot, és va enfocar en jocs i dinàmiques per poder posar en pràctica els continguts apresos i simular així escenaris diversos.
MONITORS DE MENJADORS ESCOLARS PARTICIPEN EN UNA FORMACIÓ  SOBRE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Imatge d'una de les activitats desenvolupades.

Tarragona, 18 d'abril de 2023 - Més de 30 monitors i monitores dels diferents menjadors de les escoles que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès van participar a finals del mes de març en una formació sobre com afrontar la resolució de conflictes. La sessió va comptar amb una part teòrica però, sobretot, és va enfocar en jocs i dinàmiques per poder posar en pràctica els continguts apresos i simular així escenaris diversos.

L'objectiu d’aquestes dinàmiques era poder veure que el conflicte té funcions positives pel que fa a transformar relacions i millorar-les; fer canvis personals i socials; aprendre noves i millors maneres d’afrontar els problemes i conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i als altres. Per aquest motiu, es van treballar aspectes necessaris per assolir estratègies de resolució de conflictes mitjançant jocs i recursos adaptats a les necessitats i les característiques de cada grup.

Així, entre altres aspectes van repassar els diferents tipus de conflictes, les característiques dels mateixos o les diferents formes d’afrontar aquests. A més, també van fer especial incís en les passes que cal seguir per resoldre un conflicte. Pel que fa a les dinàmiques o casos pràctics aquests es van centrar, fonamentalment, en tres: la dinàmica del ‘llençol’, la de ‘creuem el riu’  o la del ‘trencaclosques’.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha volgut recuperar aquesta oferta formativa que s’impulsava cada any amb temàtiques diverses. L’arribada de la pandèmica de Covid19 va obligar a suspendre temporalment aquestes formacions per donar compliment a les normes de seguretat i restriccions establertes per la crisis sanitària global. Ara que la situació ha millorat, l’ens supramunicipal ha tornat a posar en marxa aquesta línia formativa per als monitors i monitores dels menjadors escolars.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D