NOU IMPULS AL PROJECTE XERREM JUNTS MITJANÇANT VIDEOCONFERÈNCIA

Fins al moment, s’han acollit a aquesta proposta 5 municipis del Tarragonès: Altafulla, La Nou de Gaià, El Morell, La Riera de Gaià i Salomó.
NOU IMPULS AL PROJECTE XERREM JUNTS MITJANÇANT VIDEOCONFERÈNCIA

L'equip de la CAL preparant la posada en marxa del projecte via telemàtica.

El Projecte Xerrem Junts, implantat en diferents municipis del Tarragonès i ideat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), en conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), es va reprendre el passat dia 14 d'abril mitjançant videoconferència. La situació d'excepcionalitat que estem vivint ha fet que, per tal de poder seguir mantenir en marxa aquest projecte, s'hagi de fer a través de mitjans telemàtics fins que canviïn les mesures  de confinament per COVID-19.

Per al Projecte Xerrem Junts és molt important mantenir la comunicació especialment en aquests moments. Fins al moment, s’han acollit a aquesta proposta 5 municipis  del Tarragonès: Altafulla, La Nou de Gaià, El Morell, La Riera de Gaià i Salomó, amb un total de 35 guies de conversa voluntaris i més de 80  xerraires que volen millorar el seu català.

Des de la unitat de Ciutadania i Cohesió del Consell Comarcal, conjuntament amb la CAL i l’APELC, s'ha estat treballant durant la segona quinzena de març  per impulsar una proposta que permeti mantenir l’activitat del projecte Xerrem Junts. La base de tot això ha passat inevitablement per poder  oferir alternatives comunicatives. Per aquest motiu, la proposta ha estat mantenir els grups de conversa mitjançant la comunicació a distància. S'ha proposat treballar amb les plataformes Jitsi Mee i Whatsapp. Tots dos sistemes són  gratuïts, àgils i simples d’usar. Amb tot, cada centre pot fer servir el sistema que millor li convingui.

A més, per tal de poder arribar a totes les persones que no disposen de connexió a Internet, s’ha proposat fer una trucada cordial al mes i fer arribar propostes de materials (vídeos, o programes de televisió).

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D