Nous Referents d'Ocupació per facilitar als joves la transició al sistema laboral

Nous Referents d'Ocupació per facilitar als joves la transició al sistema laboral

Referents d’Ocupació Juvenil del camp de Tarragona amb la Coordinadora Territorial de Joventut en la presentació dels plans de treball a desenvolupar

El Consell Comarcal del Tarragonès, com la resta de Consells Comarcals de Catalunya i algunes ciutats de la demarcació com Reus i Tarragona, ha rebut una subvenció que després d’un rigorós procés de selecció, ha permès la contractació durant un any de dues persones com a Referents d’Ocupació Juvenil per treballar als municipis del Tarragonès.

La seva missió serà l’atenció directa a la persona jove per facilitar i acompanyar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional, la qual cosa requerirà una coordinació fonamental amb la resta de professionals i serveis que treballen per al jovent del territori. Principalment amb els PIJ (Punts d’Informació Juvenil) i els centres educatius per realitzar una tasca més propera i adaptada a les seves necessitats.

El correcte desenvolupament de la tasca del Referents d’Ocupació Juvenil a més a més d’aquest treball en xarxa i comunitari, requerirà l’establiment de convenis amb els diferents municipis i un ampli coneixement dels recursos de la zona per poder donar un bon servei, adaptant-lo a les necessitats i evitar la duplicitat d’actuacions.

Ja s’ha iniciat ronda de reunions amb els Instituts Públics del Morell, Salou, Torredembarra i Constantí, amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el Departament de Justícia Juvenil.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració del Fons Social Europeu (en el marc del programa “El fons Social Europeu inverteix en el teu futur”),  el Servei d’Ocupació de Catalunya (de la Generalitat de Catalunya) i el Consell Comarcal del Tarragonès.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D