Nous serveis d’intervenció socioeducativa d’atenció diürna itinerant i tallers de parentalitat positiva

Nous serveis d’intervenció socioeducativa d’atenció diürna  itinerant i tallers de parentalitat positiva

A més del treball familiar específic del servei, es duran a terme nous tallers de parentalitat per a les famílies.

El Consell Comarcal del Tarragonès segueix avançant en els Serveis d'Intervenció Socioeducativa itinerant del Tarragonès per a les famílies amb infants i adolescents en situacions de risc. 

Els serveis grupals del SIS d’Atenció Diürna (Xarxa de Centres Oberts i Tallers d’Acció socioeducativa – TASTA) han atès en aquest període un total de 856 infants, realitzant durant l’any 2018 un total de 4.571 sessions d’activitat grupal.

Actualment es compta amb servei a 13 municipis de l’Àrea Bàsica: La Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp, El Morell, La Canonja, Constantí, Roda de Berà, Torredembarra, La Pobla de Montornès, Creixell, Altafulla, La Riera de Gaià, El Catllar i Els Pallaresos.

Els objectius

El seu objectiu es clar: prevenir, evitar i reduir les situacions de risc  dels infants i adolescents i de les seves famílies donant suport als serveis socials d’atenció primària amb un treball socioeducatiu de proximitat i intensitat amb les famílies.

Amb la incorporació d’atenció diürna grupal a Roda de Berà, el Morell i La Secuita, ja són 16 els municipis que tenen servei in situ per atendre les necessitats de les famílies amb infants en situació de risc donat que, a més, es compta amb el SIS Vila-seca que dona servei a la seva població.

A més d’aquests serveis, totes les famílies amb expedient de risc a serveis socials bàsics dels nostres municipis compten ja amb el servei d’intervenció socioeducativa d’acompanyament als d’adolescents, el qual ha estat realitzant un acompanyament socioeducatiu de 23 nois/es de 15 a 18 anys, desplaçant-se al seu municipi de residència i articulant un projecte educatiu per a cadascun d’ells.

El servei d’intervenció amb les famílies ha portat a terme sessions terapèutiques atenent a 30 famílies, i l’atenció prioritària amb les famílies amb infants de 0 a 3 anys a Constantí i Torredembarra, i properament a La Canonja i Altafulla.  

A més del treball familiar específic del servei, es duran a terme nous tallers de parentalitat per a les famílies en el Servei d’Intervenció Socioeducativa itinerant del Tarragonès durant els mesos d’abril i maig, oferint d’un primer paquet de 10 tallers de parentalitat positiva per treballar competències comunicatives i  relacionals, adreçat a les mares i pares que tenen fills/es en seguiment als TASTA I CENTRES OBERTS.

El treball de les situacions de risc amb els infants i adolescents requereix del treball amb les seves famílies.

Els inicis

El SIS Itinerant del Tarragonès va iniciar el seu desplegament a la comarca del Tarragonès el 2017. Des d’aleshores s’ha conformat una xarxa amb 16 professionals que des del treball socioeducatiu i terapèutic dels serveis socials bàsics estan intervenint a nivell individual, grupal i comunitari als diferents municipis per derivació dels equips bàsics amb famílies amb infants des dels 0 als 18 anys.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D