Divendres 19 de Juliol de 2024

NOVA SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

Lorena de la Fuente va prendre possessió com a nova consellera de la corporació.
NOVA SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

Imatge de la façana del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 1 de març de 2023 - El passat dimarts 21 de febrer es va celebrar una nova sessió plenària ordinària del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT). La sessió es va celebrar de forma presencial després que en els darrers temps s’hagués fet de forma telemàtica degut a la pandèmia.

En l’àmbit de les propostes de Presidència, destaca la presa de possessió de Lorena de la Fuente com a nova consellera de la corporació pel grup polític de Ciutadans. De la Fuente substitueix al fins ara conseller Antonio Bernal. Després del jurament del seu càrrec també es va donar compte de la nova composició dels membres del grup polític comarcal de Ciutadans a les Comissions Informatives permanents. En l'àmbit de la Presidència també es va presentar la proposta de donar compte de l'informe resum dels resultats del control intern de l'exercici 2022, així com la proposta de donar compte del Pla anual de control financer 2023.

En l’àmbit de Benestar Social i Família en aquesta sessió plenària es presentava la proposta d'aprovació de l'inici de l'expedient i aprovació dels plecs de clàusules administratives i tècniques del contracte de serveis d’interpretació, traducció i mediació d'idiomes comunitaris i no comunitaris. A més, també va tirar endavant l'aprovació inicial del Reglament regulador del funcionament del Servei de Teleassistència a Domicili (TAD).

Pel que fa a les propostes d’Urbanisme, la corporació va aprovar les addendes de pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès relatiu al programa de Mediació per al lloguer social per a l'any 2023; així com l'addenda de pròrroga del conveni de col·laboració entre tots dos organismes relatiu a l'Oficina Local d'Habitatge per a aquest any.

En referència a les propostes de Serveis Interiors, Béns i Noves tecnologies la corporació va ratificar el decret de Presidència de data 23 de gener d'aprovació de la PAC 2023 del conveni marc de col·laboració entre la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès per optimitzar la prestació dels serveis municipals. També es va aprovar l'adhesió del conveni de col·laboració entre l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Per últim, destacar en l’àmbit de la les propostes de Medi Ambient i Agricultura l'aprovació de l’adjudicació del control i avaluació del servei de recollida de residus, neteja viària i de platges i gestió de deixalleries de diferents municipis del Tarragonès. A més, també va tenir lloc l'aprovació inicial del conveni de col·laboració a signar entre l'ens supramunicipal i els municipis d'Altafulla, Perafort, la Riera de Gaià i Roda de Berà, regulador de les aportacions econòmiques, gestió i execució de la subvenció aprovada per l'Agència de Residus de Catalunya en base als Fons NextGeneration UE per fomentar la recollida selectiva de residus.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D