OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER PRESENTAR PROJECTES ALS PREMIS TARRAGONÈS 2022

Els projectes a la Beca d’Investigació es poden presentar fins el divendres 28 d’abril de 2023.
OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER PRESENTAR PROJECTES ALS PREMIS TARRAGONÈS 2022

Imatge del guanyador del premi d'investigació en la passada edició.

Tarragona, 19 de desembre de 2022 - Un any més, el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) convoca un nova edició dels Premis Tarragonès, amb el patrocini de Repsol. En aquesta ocasió, s’ha obert la convocatòria per a la 24a Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, així com també per a la 22a edició del Premi de Creació Lucius Anneus Florus i del Premi de Difusió Eutyches. El termini per tal de presentar projectes finalitzarà el divendres 28 d’abril de 2023.

Pel que fa a la 24a edició del Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, aquesta beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

El premi, en aquest cas, té una dotació econòmica de 2.450€ i la publicació del treball dins la col·lecció ‘Els llibres del Consell’. Els últims títols publicats han estat La modernització de la xarxa viària al Camp de Tarragona, 1774-1870, d’Agustí Agramunt i Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC), de Patricia Terrado.

Premis de Creació i de Difusió

Aquests premis, que depenen del Departament de Cultura de l’ens supramunicipal, busquen promocionar la Cultura i el servei als municipis de la nostra comarca. Són les entitats i els ajuntaments del Tarragonès els que poden presentar els seus candidats o candidates a optar a aquests guardons. El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Pel que fa al 22è Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus, aquest és un premi de reconeixement l’objectiu del qual és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors de passades edicions han estat Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Arantxa Sagardoy, Fermí Fernández, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet, Jordi Tiñena, Marcel Pey, David Balsells, Josep Royo, Magí Sunyer i Anna M. Bofarull.

Per últim, esmentar que el 22è Premi Tarragonès de Difusió Eutyches també és un reconeixement a la trajectòria, l’objectiu del qual és assenyalar una personalitat, entitat o associació reconeguda en el seu sector professional que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors de les passades edicions han estat Manel Sanromà, Òscar Cadiach, el Ball del Sant Crist de Salomó, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, l’Associació Mediambiental La Sínia, l’Associació Projecte Phoenix, el Centre d’Estudis d’Altafulla, l’Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, Eudald Carbonell, la Gent del Llamp, Alfred Arola, el Fic-cat i Montserrat Duch.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D