PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EL CALL JUEU DE TARRAGONA de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González

S'ha presentat el llibre "EL CALL JUEU DE TARRAGONA. ESTUDI HISTÒRIC I ARQUITECTÒNIC DE L’EDIFICI DE CA LA GARSA I EL SEU ENTORN" de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González.

 

El Dr. Jordi Diloli Fons, professor del Departament d'Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili és qui s'ha fet càrrec de presentar aquest novetat de la col·lecció "Els llibres del Consell".

Aquesta publicació ha estat possible gràcies a la col·laboració de REPSOL.

 

Segons els autors “Aquest llibre evoca una part de la nostra Història, sovint desconeguda, quan no silenciada. El call i Ca la Garsa són conceptes i llocs que molts ciutadans de Tarragona coneixen per via de la tradició, noms que donen sovint per cert fets fins ara poc o mai contrastats científicament, com l’associació entre el casal del barri jueu i la sinagoga, però que sovint es mostren pobres a l’hora de transmetre les notícies de la vida d’uns tarragonins i d’unes tarragonines que nasqueren i visqueren a la ciutat, que s’estimaren, tingueren fills i honoraren els seus avantpassats. Gens diferents en moltíssims aspectes dels d’avui. El concepte de call no es limita únicament al traçat urbà que sovint hom té al cap, aquells vials dela Part Alta, estrets, que porten al carrer de Santa Anna i a la plaça del Fòrum. El call és la comunitat, l’aljama, la jueria, les seves gents i, en aquest sentit, aquest llibre no ha finalitzat la seva recerca rere els murs antics del barri jueu, sinó que ha pretès estudiar la presència jueva des dels seus inicis fins als darrers dies que habitaren ala seva Tarragona, des del Port fins a l’Oliva, des de les cases als cementiris.”

 

És el resultat del treball guanyador del XVè Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura 2013, que s’atorga  a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. El jurat d’aquella estava integrat per Montserrat Palau Vergés,Jordi Roca Girona iJosep Sánchez Cervelló, professors dela Universitat Rovira i Virgili i Manel Güell Junkert, Arxiu Diputació de Tarragona.

 

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D