PRESENTACIO DEL RECURS PER TREBALLAR LA SALUT AMB JOVES
Tarragona, 16 de maig de 2022 - El Servei Comarcal de Joventut fa mesos que treballa amb l’Associació H2O per desenvolupar l’exposició i la guia que l’acompanya al voltant del recurs per treballar en l’àmbit de la salut “I tu què faries?”.
La salut és un dels eixos en la vida de les persones de la que majoritàriament se’n parla quan ja és massa tard: quan ja no es té o comença a estar en risc. En aquests casos són especialistes, els i les professionals de la sanitat, qui se n’encarrega d’intervenir. Afortunadament cada vegada hi ha més consciència dels riscos associats a una disminució del nostre benestar (tant físic com emocional) i de la necessitat de tenir uns hàbits saludables per evitar-los. Una gran preocupació de les famílies és que els i les seves joves gaudeixin d’una vida plena sense malestar, sense addiccions, sense depressions ni violències...
I aquí és on entra en joc aquest recurs “saludable”, una eina per treballar la salut de les persones joves des de la prevenció i des dels espais on aquestes es mouen (Punts d’Informació Juvenil, espais joves, centres educatius...). Moltes vegades els i les professionals que treballen amb aquest col·lectiu veuen la necessitat per part del jovent d’aprofundir en determinats temes davant l’angoixa emocional que pateixen, els riscos que decideixen córrer conscients o no de les conseqüències a mig i llarg termini i gaudeixen d’uns espais i una interlocució privilegiada per posar fil a l’agulla i aportar un gra de sorra per promoure hàbits saludables, fer evidents els riscos que ens rodegen i si més no convidar a la reflexió.
Per això el proper divendres dia 3 de juny es durà a terme la presentació de la proposta, que ha estat pensada per ser un recurs que es pugui dinamitzar fàcilment, flexible en el seu ús i que doni la possibilitat de treballar diverses temàtiques a diferents nivells: tant la salut emocional, com els hàbits alimentaris, els tatuatges i piercings, malalties silenciades o les clàssiques addiccions a drogues legals i il·legals i també a les pantalles. Fins i tot es busca fer visibles les possibles violències i la diversitat de gènere, les relacions intrafamiliars o l’afectivitat.
El lloc de trobada és el Castell de La Nou de Gaià, d’11 a 13.30h i es convida als i les professionals que treballen amb joves en els espais municipals per tal d’explicar en què consisteix, fer-ne un tastet i veure de quina manera el recurs pot esdevenir útil i ben aprofitat.
Aquest material s’ha pogut dur a terme gràcies al suport econòmic de la Diputació de Tarragona en el marc del Conveni de col·laboració i coordinació amb els Consells Comarcals i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.