PRESENTAT EL LLIBRE GUANYADOR DEL XXI PREMI TARRAGONÈS BECA d’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La publicació és obra de Neus Baena, guanyadora de la Beca d’Investigació 2019. Aquesta publicació ha estat possible gràcies al patrocini de REPSOL.
PRESENTAT EL LLIBRE GUANYADOR DEL XXI PREMI TARRAGONÈS BECA d’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

Imatge de la presentació del llibre al Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 28 de maig de 2024 - El Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès, ple de gom a gom, va acollir el passat 22 de maig a la tarda l’acte de presentació del llibre Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Món obrer, església de base i antifranquisme a Tarragona (1951-1977) de Neus Baena. La presentació va anar a càrrec de Josep Sementé, que va ser responsable de la Joventut Obrera Catòlica del 1971 al 1974 i que més tard va fundar les Plataformes anticapitalistes a Tarragona, les quals van jugar un paper important en la lluita obrera antifranquista. Durant l’acte va destacar la importància de la investigació per la seva visió polièdrica en diferents aspectes, tant des del punt de vista de les fonts documentals utilitzades que van des de la documentació arxivística, la bibliogràfica i, molt especialment, les fonts orals, i és que cal dir que molts dels testimonis omplien el Saló de Plens. També polièdrica perquè dona veu i es parla de l’experiència viscuda tant d’homes com de dones i ho fa una persona que no està vinculada a l’Església.

La presentació de la  publicació, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa Repsol, també va comptar amb la participació de Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès; Francisco Montoya, responsable de Comunicació i Relacions Externes de l’empresa Repsol; a més de l’autora del llibre.

Beca d’Investigació

Aquesta publicació és el resultat del treball guanyador del XXI Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura 2019, que s’atorga  a un projecte que es refereixi a la comarca. La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell.

L’autora, Neus Baena és Doctora en Història per la Universitat Rovira i Virgili. La seva recerca centrada en el fenomen dels sacerdots i religiosos obrers s’ha fonamentat, especialment, en la documentació amb fonts orals, directament lligada amb la Història des de baix, i el seu marc teòric de referència es basa en la Història religiosa i la Història sociocultural.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D