Professionals dels diferents àmbits de la inclusió social del Tarragonès comparteixen coneixements

Professionals dels diferents àmbits de la inclusió social del Tarragonès comparteixen coneixements

El curs a fer incís sobre el diagnòstic social i els plans d'intervenció social.

El Consell Comarcal del Tarragonès va acollir ahir un nou curs que forma part del programa comarcal d'excel·lència professional en els processos i l'atenció directa a persones usuàries de serveis socials 'Compartim Coneixements'.

El curs iniciat ahir, que va tenir lloc de 9 a 14 hores, va fer incís sobre el diagnòstic social i els plans d'intervenció social. Té una durada total de 20 hores i hi ha programades noves sessions del mateix pels dies 13, 20 i 27 de juny. El curs està realitzat pel Pla de Formació AFEDAP 2019 de la Diputació de Tarragona.

La idea central del programa comarcal 'Compartim coneixement' és crear una xarxa d'intercanvi d'informació i coneixement entre professionals dels diferents àmbits de la inclusió social a la comarca del Tarragonès. El projecte es fonamenta en què tots podem ensenyar i aprendre i que compartir el que sabem ens situa en un paper actiu, millora la cohesió d'equip i ens beneficia mútuament.

L'objectiu principal del programa compartim coneixement és enfortir la xarxa de Serveis Socials com un grup de suport mutu entre els professionals i potenciar els coneixements i els sabers d'aquests professionals com una eina de millora contínua.

Altres trobades

Un altre dels cursos que formen part d'aquest programa és el titulat 'Introducció al treball en famílies des del model relacional sistèmic’, impartit per Carlos Lamas Peris, metge psiquiatra i psicoterapeuta relacional. Aquest curs consta d'una primera part centrada en la introducció al model sistèmic i intervencions familiars que ja es va celebrar durant el mes de maig; mentre que aquest 7 de juny s'ha iniciat la segona part centrada en tècniques específiques per treballar la parentalitat que, amb una durada de 20 hores, finalitzarà el 28 de juny.

També prèviament s'han realitzat altres sessions centrades en dret bàsic de família, a càrrec de l'advocada Rosa Nomen Chavarria; tècniques de distància emocional, realitzat per l'Associació Catalana de Municipis; o la celebració del Dia Internacional de les Famílies amb la xerrada-presentació dels cercles de seguretat parental.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D