Divendres 19 de Juliol de 2024

PROJECTES DE L’ÀREA BÀSICA DE SERVEIS SOCIALS DEL TARRAGONÈS PER A AQUEST ESTIU

Es tracta de dues propostes d’activitats per a infants i joves de la nostra comarca: ‘Integradors d’Estiu’ i ‘La Furgo d’Estiu’.
PROJECTES DE L’ÀREA BÀSICA DE SERVEIS SOCIALS DEL TARRAGONÈS PER A AQUEST ESTIU

Per qualsevol dubte us podeu dirigir a la Unitat d’Infància i Família del Consell .

Tarragona, 21 de juny de 2022 - Des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès, i  a través del programa ‘Temps per cures’ finançat per la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, està previst que aquest estiu s’impulsin dues propostes d’activitats per a infants i joves de la nostra comarca.

El primer dels projectes porta per nom ‘Integradors d’Estiu’. Es tracta d’una intervenció socioeducativa dirigida a reforçar els Casals d’Estiu ubicats als municipis integrats a l’Àrea Bàsica del Tarragonès per tal de poder realitzar una tasca d’integració d’infants amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE). A més, aquest projecte també busca afavorir la conciliació familiar i el descans de famílies amb responsabilitats i càrregues importants; alhora que prestar suport i orientació als equips educatius dels Casals d’Estiu que requereixin una intervenció especialitzada.

La demanda de la intervenció es realitzarà des de la direcció del Casal d’Estiu. Cal recordar que s’ha d’enviar una petició per a cada infant omplint tots els camps obligatoris. El primer termini per fer peticions serà entre el 20 de juny, a partir de les 9 hores, i el 27 de juny, fins a les 14 hores. Els serveis s’iniciaran el dia 4 de juliol de 2022. A partir d’aquesta data es podran fer peticions que s’atendran segons disponibilitat.

El segon projecte

El segon projecte que abans esmentàvem porta per títol ‘La Furgo d’Estiu’. Es tracta d’una activitat de lleure i esportiva a l’espai natural, dirigida preferentment a adolescents entre els 12 i els 14 anys, que també busca la conciliació familiar durant les vacances d’estiu.

Amb aquesta activitat es pretén fomentar activitats saludables que impliquin la pràctica de l’esport a la natura i el descobriment del medi natural proper. Consisteix en l’oferta de 4 sortides, amb periodicitat quinzenal i d’un dia de durada,  als municipis integrants de l’Àrea Bàsica del Tarragonès. En aquest projecte es prioritza la participació dels adolescents que formen part dels col·lectius prioritaris del programa ‘Temps per cures’ (famílies monoparentals i/o amb altres responsabilitats de cura acreditada, així com les mares/tutores que siguin víctimes de violència masclista, en situació d’atur de llarga durada, més grans de 53 anys i/o migrants). L’accés a aquest projecte es realitzarà a través del servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis Socials d’Atenció Primària del municipi.

Per dur a terme aquestes sortides, la comarca es dividirà en dues zones que comprendran les següents poblacions: Zona A (La Canonja, Constantí, la Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga, Els Pallaresos La Secuita i Renau) i Zona B (El Catllar, La Riera de Gaià, Altafulla, Salomó, La Nou de Gaià, Vespella de Gaià, La Pobla de Montornès, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà). S’estableix un preu simbòlic de 5 euros per sortida. Les activitats proposades són:

- Visita guiada entre ruscos d’abelles pel Massís de Bonastre i senderisme per l’entorn del pantà de Foix (7 de juliol zona A i 14 de juliol zona B).

- Caiacs a la platja d’Altafulla i excursió pels penya-segats de Tamarit (21 de juliol zona A i 28 de juliol zona B).

- Paddle Surf a la platja d’Altafulla i activitats aquàtiques a la platja de Tamarit (4 d’agost zona A i 11 d’agost zona B).

- Cova Urbana Tarragona i activitats aquàtiques dirigides a la platja de Tarragona (18 d’agost zona A i 25 d’agost zona B).

Més informació i consultes

Per qualsevol dubte us podeu dirigir a la Unitat d’Infància i Família del Consell Comarcal del Tarragonès trucant al 977 244 500 o bé enviant un correu electrònic a malbesa@tarragones.cat

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D