Divendres 14 de Juny de 2024

RECOMPTE DELS TALLERS ALS CENTRES DE SECUNDÀRIA DE LES REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

Totes aquestes accions es poden dur a terme gràcies al Fons Social Europeu, el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Direcció General de Joventut i el Consell Comarcal del Tarragonès, també en el marc de coordinació i col·laboració per a la prestació de serveis municipals amb la Diputació de Tarragona.
RECOMPTE DELS TALLERS ALS CENTRES DE SECUNDÀRIA DE LES REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

Gràfic dels tallers celebrats.

Tarragona, 2 de maig de 2022 - En el marc del Programa Referents d’Ocupació Juvenil, durant aquest segon trimestre del curs escolar 2021-2022, les tècniques referents del Servei Comarcal de Joventut han impartit un total de 16 tallers a l’IE L’Agulla del Catllar, l’INS Collblanc de La Canonja, l’INS Vila-seca, l’INS Marta Mata de Salou, l’INS Constantí. En total s’han atès 24 grups d’ESO i 1 grup de PFI.

A l’inici del curs es va facilitar als centres el llistat de possibles tallers i en funció de les sol·licituds es va establir de quina manera donar una resposta àmplia a totes elles. Finalment s’ha arribat a un total de 455 alumnes que han participant dels 16 tallers realitzats, 2 en la modalitat online (que han arribat a un total de 230 alumnes) i 14 en modalitat presencial (amb 225 alumnes).

Els tallers que realitzats han estat:

  • Xerrada sobre els PFI amb un total de 2 tallers i 25 alumnes en modalitat presencial.
  • Xerrada sobre la inserció laboral dels Cicles Formatius al Camp de Tarragona amb un total d’un taller i 138 alumnes en la modalitat online a 4t d’ESO i un taller per a 22 alumnes en modalitat presencial.  
  • Xerrada “Quines sortides tinc?” amb un total d’un taller i 92 alumnes en la modalitat online.
  • Dinàmiques de motivació per evitar l’abandonament dels estudis obligatoris amb un total de 3 tallers i 46 alumnes tots ells en la modalitat presencial.
  • Tallers adaptats a grups de tercer d’ESO amb un total de 5 tallers i 76 alumnes tots ells en la modalitat presencial.
  • Tallers adaptats a grups de quart d’ESO amb un total de 3 tallers i 56 alumnes tots ells en la modalitat presencial.

Com es pot veure, els més demanats han estat els adaptats segons les necessitats dels alumnes a Segon Cicle d’ESO on predomina l’interès pel taller sobre la Inserció dels Ensenyaments Professionals. Les valoracions han estat en general molt positives, tant per part de l’alumnat com per part de l’equip docent participant que ho han valorat amb una mitja de 4,5 sobre 5.

Totes aquestes accions es poden dur a terme gràcies al Fons Social Europeu (en el marc del programa “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”), el Servei d’Ocupació de Catalunya (de la Generalitat), la Direcció General de Joventut i el Consell Comarcal del Tarragonès, també en el marc de coordinació i col·laboració per a la prestació de serveis municipals amb la Diputació de Tarragona.

Logos 02_05_2022

 

 

 

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D