Divendres 14 de Juny de 2024

RECURSOS PER A JOVES AL TARRAGONÈS

Durant aquests mesos els Serveis de Joventut de la comarca s’han adaptat a la realitat del moment per no deixar d’oferir recursos a les persones joves.
RECURSOS PER A JOVES AL TARRAGONÈS

Imatge d'un dels tallers celebrats.

El Servei Comarcal de Joventut ha incorporat les eines telemàtiques al dia a dia per quedar-s’hi i mantenir el vincle entre professionals i jovent,  però no falten les ganes i la voluntat de reprendre les activitats presencials tan aviat com sigui possible per garantir una socialització imprescindible per a la salut emocional i prevenir les addiccions a les pantalles o l’aïllament.

Accions destacades

Durant aquests primers mesos d’any destaquem algunes de les accions del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès, que han estat sobretot orientades a la informació i l’acompanyament laboral o educatiu, tant telemàticament com des dels diferents espais físics oberts (punts joves i d’informació juvenil i l’Oficina Jove Tarragonès):

  • Les referents d’ocupació juvenil han realitzat un total de 252 atencions per al jovent dels municipis de Torredembarra, Altafulla, Salou, Roda de Berà i Vila-seca (amb 184 en modalitat telemàtica i 68 presencials als PIJ). També han realitzat un total de 15 xerrades i tallers (sobre les sortides en acabar la ESO, els cicles formatius al camp de Tarragona, els PFI o dinàmiques de motivació per continuar amb els estudis) que s’han realitzat a sis centres de secundària a la comarca (Roda de Berà, Salou, Vila-seca, La Canonja, El Catllar i Els Pallaresos) tant presencialment (10) com telemàticament (5), la qual cosa ha permès arribar a un total de 377 alumnes.
  • Als municipis amb tècniques compartides, com ho són Perafort, Vilallonga del Camp, Creixell, La Secuita, La Pobla de Mafumet, La Riera de Gaià, el Catllar i Els Pallaresos, també s’ha continuat amb la implementació dels recent aprovats Plans Locals de Joventut municipals i s’han fet atencions en matèria d’assessorament i informació juvenil tant presencials com telemàtiques, amb un total de 80 atencions (de les quals 36 presencials des dels punts joves dels municipis).
  • Des de l’Oficina Jove Tarragonès (gestionada per l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès) s’han registrat en el primer trimestre d’any un total de 1926 consultes realitzades per 900 persones, que han estat ateses des dels serveis d’informació juvenil generalitzada i des dels tres serveis d’atenció especialitzada: treball, educació i salut. Les temàtiques de major interès han estat les relacionades amb informació general, recerca de feina, garantia juvenil i la prevenció de conductes de risc en l’àmbit de la salut. Actualment també s’està treballant en una de les activitats habituals que impulsa l’Oficina, com és l’organització anual de la jornada dirigida a professionals que treballen amb i per les persones joves i que el proper 27 de maig arribarà a la seva 8a edició en format en línia, amb el títol “Una onada d’emocions”, que versarà, entre altres temes sobre com la covid ha afectat a la població jove.

D’altra banda amb els Serveis de Joventut de la demarcació  de Tarragona es comparteixen recursos de la Cartera de Serveis de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil per tal de donar-los una major rendibilitat i oferir una varietat àmplia de xerrades i tallers com la que el proper dia 13 de maig es farà a l’Oficina Jove Tarragonès i a través de l’instagram live sobre camps de treball, voluntariat, inter-rail.... el que s’anomena “vacances alternatives” i que està obert a tothom qui en tingui interès.

Altres

Destacar també el recull d’ofertes de feina relatives al món del lleure, àmbit educatiu i camp social; l’assessorament a entitats i ajuntaments en matèria d’activitats de lleure amb menors de 18 anys i instal·lacions juvenils, d’acord amb la normativa vigent; o bé les activitats del projecte compartit de la Zona TRAC com el curs de control d’accessos, impartit per la Cambra de Tarragona, que va començar el passat 12 d’abril amb un total de 15 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil que busquen una sortida laboral després d’aquesta formació i posterior examen d’acreditació.

Contacte

L’activitat no s’atura i tots aquests serveis continuen a disposició de les persones joves i des de joventut@tarragones.cat us podem facilitar les dades de contacte, tant dels professionals del Servei Comarcal de Joventut com de la resta d’espais i Punts de la Comarca que també es poden consultar a la web www.tarragones.cat. De la mateixa manera es pot demanar informació dels serveis de l’Oficina Jove Tarragonès al telèfon 977251873.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D