SALOMÓ ACULL EL PROJECTE XERREM JUNTS AL SEU MUNICIPI

SALOMÓ ACULL EL PROJECTE XERREM JUNTS AL SEU MUNICIPI

Un moment de la formació celrebrada el passat 5 de setembre a Salomó.

L’Ajuntament de Salomó ha decidit acollir el Projecte Xerrem Junts al seu municipi. Es tracta d’una iniciativa que promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català, uns espais on es troben setmanalment i durant un temps indefinit persones que volen practicar oralment el català amb persones que col·laboren per fer-ho realitat.

Per tal de començar a posar fil a l’agulla en la implantació d’aquest programa al municipi, el passat 5 de setembre, tècnics de la Coordinadora d’Associats per la Llengua Catalana (CAL) i del Consell Comarcal del Tarragonès es van desplaçar a Salomó per tal de dur a terme la formació, així com repartir el material didàctic als set voluntaris/guies de conversa en català que s’han implicat en el projecte. En aquest hi col·labora l’equip directiu i docent de l’Escola Josep Nin, els quals durant el mes de juliol ha fet difusió del Xerrem Junts per captar guies de conversa.

A Salamó s’impulsaran tres grups de conversa segons el nivell de català de les xerraires. En total s’han inscrit 14 dones d’orígens diversos com a xerraires les quals estan disposades a millorar i parlar en català. Per fer un treball de qualitat i que totes les xerraires rebin l’atenció necessària, dues guies conduiran el nivell inicial de Junts, dues el nivell avançat i tres el nivell alt.

Els dia 26 de setembre, guies i xerraires es trobaran a l’escola per distribuir els grups i organitzar els espais de trobada.

Nou impuls al projecte

El Consell Comarcal del Tarragonès d’acord amb la Coordinadora d’Associats per la Llengua Catalana (CAL) i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) van convenir el mes de maig passat en la necessitat d’impulsar el Projecte Xerrem Junts a la comarca.

Una de les tasques del  Consell Comarcal  és  fer arribar a tots els municipis la informació i promoció del projecte. La promoció inclou: informació als diversos agents socials i altres actors, difusió en campanyes de cerca de voluntaris i detecció de les necessitats als territoris, organització de trobades d’informació general i de formació de voluntaris, en coordinació amb la CAL.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D