Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 ‘Tria. Canvia. Combina.’ De l’11 al 18 d’octubre de 2015

La Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès, com d’altres anys, s’adhereix a la celebració de la setmana de la mobilitat  executant una bona pràctica i fent difusió d’aquesta activitat. Aquest any s’ha cregut oportú treballar la mobilitat a nivell educatiu i preventiu amb els infants i adolescents de la comarca a través de la Xarxa Comarcal de Centres Oberts i dels Tallers d’Acció Socioeducativa del Tarragonès (TASTA). Se celebraran doncs, activitats lúdiques i educatives en un total de 13 municipis de la comarca en les quals participaran directament varis centenars d’infants de 3 a 16 anys.

El programa d’activitats preveu la realització del “Joc de l’Oca de la Mobilitat” en dos versions per a infants de 3 a 8 anys i  de 8 a 13 anys. El material utilitzat el posa a disposició al web, el Servei Català de Trànsit en l’apartat de: “Mobilitat segura en el lleure educatiu.” http://www.gencat.cat/transit/mobilitat/vermell02.html

Pels adolescents de 12 a 16 anys. S’utilitza el vídeo “Do the right mix” (“Tria la millor combinació) que podeu veure al següent enllaç:         https://youtu.be/5kjS92V2tSs.

La unitat d’infància i Família del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, ha preparat un concurs – gimcana, pels adolescents que ajuda a incorporar el continguts educatius d’aquest material que es promou des de la Comissió Europea.

Finalment es demanaran propostes als infants i joves per a la millora de la mobilitat tant a nivell familiar com al propi municipi. Recollint aquest material, des del Consell Comarcal s’ elaboraran uns pòsters perquè tots els serveis educatius participants puguin gaudir d’un treball realitzat cooperativament entre infants de diversos pobles de la comarca.

 

Accés al Triptic

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D