S'incrementa més d'un 25% el reciclatge d'oli domèstic, al Tarragonès.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, s'ha reunit amb el gerent de "Aceites y Grasas para Biodiesel, S.L.", Sr. Jordi Pueyo  i ha visitat la planta industrial ubicada a Vila-seca.

El gerent d'aquesta empresa de tractament d'olis ha mostrat al president del Consell Comarcal les instal·lacions, que tracten els residus dels diferents tipus l'oli domèstic, el decanten i filtren, i posteriorment l'exporten en la seva major part perquè sigui convertit en bio diesel, apte per a la utilització en motors d'explosió.

El destí més important d'aquesta matèria primera és el port de Rotterdam des d'on es ven, ja refinat, al mercat alemany.

 

La sensibilitat dels ciutadans s'incrementa any rere any i la recollida selectiva d'oli domèstic creix a un ritme accelerat. Així, l'any passat, l'increment en de la quantitat d'oli recollit als diferents punt del Tarragonès s'ha incrementat més d'un 25%, passant dels 11.540 l. el 2013 als 14.487 l. de l'any passat.

Aquest oli el recull la fundació Onada, que dóna treball a un col·lectiu de persones amb determinades disminucions, i que el transformen en diferents productes detergents, i una altra part es passa a l'empresa "AGB", que inicia el procés per a la seva conversió en bio diesel.

El programa de recollida i reciclatge dels olis domèstics compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, que facilita els embuts amb filtre, carcasses i contenidors perquè els usuaris el puguin recollir i dipositar adequadament en els punt previstos.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D