TORNA EL CURS D'AGRICULTURA REGENERATIVA PER A JOVES!

El programa és gratuït i cal fer inscripció prèvia mitjançant un formulari.
TORNA EL CURS D'AGRICULTURA REGENERATIVA PER A JOVES!

Enguany hi ha programades set sessions formatives.

Tarrragona, 19 de desembre de 2023 - Un any més, des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès es participa al programa “Joves amb Talent” impulsat pel Consell Comarcal del Baix Camp. Aquest programa consisteix en dur a terme un curs integral d’agricultura regenerativa per a totes aquelles persones que es dediquen o es volen dedicar a cultivar la terra de manera sostenible.

Enguany hi ha programades set sessions formatives, que començaran dissabte 24 de febrer amb una sessió sobre xarxes de col·laboració i s’acabaran dissabte 8 de juny amb una classe sobre disseny hidrològic. Totes elles a finques del Baix Camp.

Per poder-hi participar és necessari tenir una idea de projecte sostenible per treballar la terra o un projecte ja iniciat; tenir o compartir terres a les comarques del Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès o Priorat; omplir i enviar el formulari (en aquest enllaç) per fer la inscripció en qualsevol de les formacions fins al 9 de febrer de 2024.

Entre les persones inscrites es concertarà una entrevista de selecció i cal un compromís d’assistir com a mínim al 80% de les sessions programades, així com liquidar una fiança de 50€.

El calendari i continguts d’aquesta 7a edició són:

Dissabte, 24 de febrer a la finca de la Mayte Oses

  • Presentació i xarxa de projectes
  • Dinàmiques comunes

Formadores: Ada Navarro i Mayte Oses

Dissabte, 9 de Març a la finca Sota el taronger

  • Conceptes de fertilitat del sòl: Cicle del carboni i del nitrogen, 3 M's, Trofobiosis

Formador: Josep Ramon Sainz de la Maza

Dissabte, 23 de Març

  • Eines d'avaluació del sòl: Mètode Hérody, plantes bioindicadores i anàlisis de sòls
  • Pràctica d'una reproducció de microorganismes

Formador: Josep Ramon Sainz de la Maza

 

Dissabte, 20 d’abril

  • Poda natural: Conceptes bàsics de l’arbre per comprendre la poda respectant el seus cicles i fent-la de manera respectuosa.

Formador: Tomàs Llop

Dissabte, 11 de maig al Mas de Santa Creu

  • Maneig de finca, casos pràctics: Conceptes bàsics per recuperar finques, emprendre un projecte per fer-lo sostenible econòmicament. Enfocament i evolució d’una experiència a partir del cas real del Mas de Santa Creu.

Formadors: Janira Villar i Isidre Solé

Dissabte, 25 de maig finca d’Erina Wild

  • Principis de l'agricultura sintròpica: maximització de la fotosíntesis, Estrats, Successions

Formador: Àngel Perurena

Dissabte, 8 de juny finca de l’Anna i l’Sven

  • Disseny hidrològic: Aprèn a retenir i infiltrar l'aigua de pluja que cau al teu terreny i evita així danys per erosió alhora que acceleres la regeneració del teu sòl.

Formadora: Erina Wild

Oportunitats de futur per a joves

El programa va ser creat per impulsar projectes sostenibles amb el medi ambient i oferir oportunitats de futur per al jovent dels municipis d’interior que no vulguin migrar de la seva població, així com afavorir que els municipis més rurals i amb menys habitants rebin gent jove que vulgui impulsar una iniciativa emprenedora relacionada amb l’agricultura. Tot això amb un acompanyament durant tot el procés que propiciï vincles entre l’alumnat de les diferents edicions per intercanviar experiències i compartir maneres de treballar com un dels valors afegits del programa.

Joves amb Talent és un programa del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Tarragonès.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D