Divendres 14 de Juny de 2024

TORNA EL MIRA’M “PRESENCIAL” AMB MÉS DE 270 JOVES

Va consistir en la visualització de la pel·lícula espanyola “Mediterráneo” i el debat posterior que va comptar amb la presència del seu director, en Marcel Barrena.
TORNA EL MIRA’M “PRESENCIAL” AMB MÉS DE 270 JOVES

Enguany s’ha pogut tornar al format presencial al Teatre Metropol de Tarragona.

El Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès col·labora un any més (i ja en van 20) amb l’entitat Play Acció Cultural en el marc del Festival REC de Tarragona, amb el 'Mira’m'. Es tracta d'una activitat que permet als centres de Secundària de la comarca gaudir del cinema des d’un vessant crític i compromès.

Consisteix en la visualització d’una pel·lícula en el marc del festival, que se celebra de l’1 al 8 de desembre, i un debat posterior que versa tant al voltant dels temes que tracta el film com al voltant de la seva realització, pel que es compta amb gent implicada directament en el seu enregistrament.

Si bé l’any passat es va poder dur a terme en format virtual, enguany s’ha pogut tornar al format presencial al Teatre Metropol de Tarragona. La visualització es va fer el dijous 2 de desembre amb la pel·lícula espanyola “Mediterráneo”. El debat posterior va comptar amb la presència del seu director, en Marcel Barrena, qui va manifestar que sobretot l’objectiu de la pel·lícula és generar empatia cap a la gent que ha de migrar en condicions extremes per tal que la gent sigui capaç de qüestionar els discursos d’odi que giren entorn aquest tema. També va explicar la seva experiència amb els refugiats siris de l’illa de Lesbos i amb Open Arms, que ha col·laborat en tota la realització de la pel·lícula ja que aquesta està basada en fets reals. Tampoc van faltar anècdotes sobre els 5 anys en què es va fer la pel·lícula amb els sis mesos d’aturada degut a la pandèmia, i la seva amistat amb l’actor Dani Rovira qui va emmalaltir durant el rodatge i que, afortunadament, es va poder recuperar ràpid i ser-ne el protagonista.

L’activitat va comptar amb l’assistència de 278 joves dels centres de Secundària amb una actitud molt participativa durant el debat. Concretament va participar alumnat de 4t d’ESO de l'Escola Mare de Déu del Carme i de l'Escola Sant Domènec; alumnat de 1r de BAT de l’INS Constantí i de l’Escola Vedruna Sagrat Cor i alumnat dels CFGS d’Integració Social i Animació Sòcio-cultural de l’INS Vidal i Barraquer.

Des del Servei Comarcal de Joventut s’agraeix la participació d’aquests centres i també l’interès d'aquells que van presentar la sol·licitud més tard i als quals no se’ls ha pogut donar cabuda.

Aquesta activitat compta amb el suport de la Direcció General de Joventut en el marc del Contracte Programa que el Consell Comarcal del Tarragonès signa amb la Generalitat de Catalunya.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D