Divendres 19 de Juliol de 2024

UNA VINTENA DE JOVES REBEN EL CERTIFICAT DE PRIMERA ACOLLIDA EN UN ACTE CELEBRAT A ALTAFULLA

També durant l’acte s’han lliurat els certificats corresponents al projecte ‘Conversa i vila’. Aquestes formacions i iniciatives suposen una forma d’integració comunitària, que esdevé un suport de qualitat amb els Menors No Acompanyats.
UNA VINTENA DE JOVES REBEN EL CERTIFICAT DE PRIMERA ACOLLIDA EN UN ACTE CELEBRAT A ALTAFULLA

Moments de l'acte de lliurament que ha tingut lloc a Altafulla.

Tarragona, 22 de març de 2024 - Aquest divendres 22 de març ha finalitzat el curs del Servei de Primera Acollida que el passat mes de desembre van iniciar una vintena de joves menors d’edat de l’SPAAI Vela. Per aquest motiu, tots ells han rebut, durant un acte celebrat al consistori d’Altafulla, els corresponents certificats que emet la Generalitat de Catalunya i que és un requisit imprescindible per tramitar l’arrelament social o accedir a programes de primera oportunitat laboral impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L'acte ha comptat amb l’assistència i participació de la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Salvador Ferré; la directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Igualtat i Feminismes, Eva Ferran; a més de la regidora d’Educació, Benestar Social, Gent Gran, Salut i Protecció Animal de l’Ajuntament d’Altafulla, Eva Martínez; i la directora d’Execució i Qualitat de la Fundació Gentis, Rosa Cardona, entre d’altres.

També durant l’acte s’han lliurat els certificats corresponents al projecte ‘Conversa i vila’. Aquestes formacions i iniciatives suposen una forma d’integració comunitària, que esdevé un suport de qualitat amb els Menors No Acompanyats d’Altafulla. I és que el Consell Comarcal del Tarragonès ha apostat fermament per mantenir i millorar els recursos de suport al municipi d’Altafulla per a l’atenció d’aquests joves. Es tracta d’una vintena de menors que el passat mes de desembre van arribar procedents de les Canàries, que actualment estan tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), i acollits al recurs d’estada l’SPAAI Vela, gestionat per INTRESS.

Així doncs, les accions impulsades amb aquests joves corresponen a la voluntat d’acompanyar-los en la primera oportunitat a nivell d’alfabetització, coneixement de la llengua catalana, descoberta de l’entorn de la vila, dinamització d’activitats esportives i prevenció de conductes de risc. A més, també suposen un suport en les activitats d’orientació vinculades al coneixement de les oportunitats formatives i laborals del territori relacionades amb els seus interessos, així com la vinculació progressiva dels joves amb els veïns del municipi. Es tracta, en definitiva, de projectes que busquen la integració dels joves i la cohesió social del municipi.

Sumar sinèrgies

L’acció conjunta DGAIA-INTRESS, Ajuntament d’Altafulla i Consell Comarcal del Tarragonès ha donat com a fruit aquests projectes d’acollida i primeres oportunitats per als menors acollits. Queda palès un cop més que sumant les diferents administracions i actors implicats es pot arribar molt més lluny en l’àmbit de l’atenció social i el suport als col·lectius en risc d’exclusió. També cal posar en valor la feina duta a terme durant tot aquest temps per part de la Fundació Gentis, entitat adjudicatària de servei de Primera Acollida Comarcal i responsable d’executar el Mòdul A i el Mòdul C del programa formatiu.

A més, també cal ressaltar la tasca del tècnic d’Acollida Comarcal, responsable d’executar el Mòdul B, i de la dinamitzadora d’Acció Comunitària Comarcal, responsable d’executar el projecte de vincle i relació en català ‘Conversa i Vila’, amb la participació de veïns i veïnes voluntaris del municipi d’Altafulla. Per últim, cal ressaltar també el paper del mediador sòcio-comunitari de l’empresa Imperial Tarraco Consulting SCCL, adjudicatària del Servei de Traductors i Intèrprets per a nouvinguts de l’Àrea Bàsica de Benestar Social del Tarragonès.

El teatre i l’esport com a eines integradores

Aquests joves també han participat en diverses activitats esportives i culturals con a eines d’integració. Així doncs, el Consell Esportiu del Tarragonès ha dut a terme amb ells activitats esportives finançades pel Consell Comarcal del Tarragonès. A més, molts dels joves han mostrat interès pel teatre social arran d’algunes activitats dutes a terme durant els mesos en què han participat en els projectes de primera acollida. De fet, l’acte de lliurament dels certificats ha comptat amb una petita dinàmica teatral, promoguda per la coordinadora de Teatre Social del municipi.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D