VALORACIÓ I PLANIFICACIÓ DE LES ACTIVITATS I SERVEIS DE L’OFICINA JOVE TARRAGONÈS PER AL 2024

Les tres Administracions implicades en la seva gestió es reuneixen en el Consell Gestor anual per posar en comú el seu funcionament.
VALORACIÓ I PLANIFICACIÓ DE LES ACTIVITATS I SERVEIS DE L’OFICINA JOVE TARRAGONÈS PER AL 2024

Cartell promocional d'una de les formacions ofertes per l'Oficina Jove.

Tarragona, 9 d'abril de 2024 - El passat 21 de març es va reunir el Consell Gestor de l’Oficina Jove del Tarragonès, gestionada conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès. Aquesta és una trobada tècnica i política que es realitza amb una periodicitat anual, amb la finalitat d’avaluar les accions i objectius assolits l’any anterior i comentar els serveis i activitats planificades per aquest 2024 que ja s’han posat en marxa.

A la trobada, hi van assistir la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, M. del Carme Blay; el conseller comarcal, Jordi Collado; i en representació de l’Ajuntament de Tarragona va assistir-hi Francesc Guirro.

La valoració del 2023

Durant la reunió, la coordinadora de l’Oficina va presentar les dades de la memòria anual de 2023, entre les quals destaca l’alt nombre d’atencions en matèria de salut i treball, amb unes estadístiques força similars a les de l’any anterior on també van ser aquests dos serveis els quals van comptar amb més persones usuàries i activitats.

Dels 3.654 usuaris de l’Oficina Jove Tarragonès (OJ) un 21% ni estudia ni treballa, mentre que un 39,72% està estudiant. D’aquí la importància que té aquest servei en el procés d’emancipació de les persones joves, amb un 45,81% de les consultes sobre treball i el 30,51% sobre salut. El 50% de les consultes han estat presencials a la seu ubicada a la Plaça Imperial Tàrraco, però també destaquen les consultes descentralitzades (el 20,83%) o les realitzades per correu electrònic, amb un 16,81%.

Pel que fa al servei de Salut, el 60,68% de les consultes estaven relacionades amb la SIDA i altres malalties de transmissió sexual (cal recordar que al servei es pot fer gratuïtament la prova ràpida de la SIDA amb total confidencialitat). També destaquen en un 23,68% les consultes sobre temes de salut mental.

La valoració del funcionament del servei i de la participació en diferents activitats, tant pròpies com d’altres institucions (com el Psicurt, la Fira Camins d’FP, l’Espai de l’Estudiant de Valls, etc.), ha estat molt positiva i es considera adient seguir en la mateixa línia. També es veu recomanable el manteniment dels serveis ja existents i la creació de nous espais de referència.

La planificació per al 2024

Pel que fa a la planificació per aquest any 2024, en destaca la incorporació del nou servei de Suport a l’Ocupació Juvenil (gràcies al finançament del SOC i el Fons Social Europeu) que, a més a més de l’acompanyament a la inserció amb tutories especialitzades per a les persones joves amb coordinació amb la resta de serveis tant comarcals com municipals, també realitza intervencions de suport als centres educatius i el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, per tal d’evitar la duplicitat de serveis i actuacions i treballar per a un major aprofitament de recursos existents mitjançant la col·laboració i derivació entre els mateixos.

Cal destacar també que es mantenen serveis especialitzats d’inserció amb els convenis en el marc del programa Ocell de Foc (del qual l’OJ n’és entitat satèl·lit de les comarques del Tarragonès i de l’Alt Camp per realitzar acompanyament laboral i formatiu de persones amb problemes de salut mental) i de Fundació Inserta (els dimarts i divendres de 9 a 14h per a l’acompanyament a la inserció a persones amb capacitats diverses).

Es mantenen també les aules de recerca de feina, els tallers de benestar emocional i les xerrades que s’imparteixen gràcies al suport de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Entre les activitats habituals de l’Oficina està la d’organitzar anualment una jornada per a professionals que treballen amb i per a les persones joves. Enguany es durà a terme el divendres 31 de maig i versarà sobre la relació entre la salut i l’esport i la seva importància en el desenvolupament físic i mental de la gent jove, centrant-se en la prevenció de conductes de risc i en oferir alternatives d’oci que permetin alhora la promoció i instauració d’hàbits saludables.

Més informació sobre l’OJ

L’horari de l’Oficina Jove Tarragonès és els dilluns de 9:30 a 13h en línia,  i presencialment els dimarts de 9:30h a 13h i de 16:30 a 19h; els dimecres de 9:30 a 14h; els dijous 9:30h a 14h i de 16:30 a 19h; i els divendres de 9:30 a 14h. El servei de Salut dona atenció els dimarts en el mateix horari d’obertura de l’Oficina i els dijous i divendres en horari només de matí.

 Per demanar hora o rebre més informació es pot trucar al telèfon 977 251 873; anar presencialment a la seva seu a la Plaça Imperial Tàrraco, 1 de Tarragona, o a través de la web https:\\tarragonajove.org/entitat/oficina-jove-del-tarragones/

Cal fer esment que l’Oficina s’estén a nivell comarcal mitjançant les tècniques compartides del Consell Comarcal del Tarragonès a municipis més petits de la comarca que compten amb conveni de col·laboració per al desenvolupament de polítiques de joventut, com són El Catllar, Creixell, Els Pallaresos, Vilallonga del Camp, Perafort, La Secuita, La Nou de Gaià, La Pobla de Mafumet, La Pobla de Montornès i La Riera de Gaià.

Es poden consultar els horaris d’atenció a la web www.tarragones.cat/joventut o demanant-los al correu joventut@tarragones.cat

 

Logos Oficina Jove

 

 

 

 

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D