XERRADES DE SENSIBILITZACIÓ I TALLERS A RODA DE BERÀ PER ACOLLIR L’ACTE INSTITUCIONAL DE L'ORGULL LGBTI DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

XERRADES DE SENSIBILITZACIÓ I TALLERS A RODA DE BERÀ PER ACOLLIR L’ACTE INSTITUCIONAL DE L'ORGULL LGBTI DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

La trobada, oberta a tota la ciutadania, es va iniciar amb una breu xerrada informativa a tots els assistents relativa al SAI Tarragonès.

L’Ajuntament de Roda de Berà i el Servei d’Atenció Integral en LGBTI (SAI) del Consell Comarcal del Tarragonès van organitzar el passat 10 de juliol, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’acte commemoratiu del Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGBTI).

La trobada, oberta a tota la ciutadania, es va iniciar amb una breu xerrada informativa a tots els assistents relativa al SAI Tarragonès per part de la tècnica del Consell Comarcal del Tarragonès. A continuació, per part de l’Ajuntament, va tenir lloc la lectura del manifest. Va ser aleshores quan es va dividir la resta de l’acte en dues parts: un taller a càrrec del col·lectiu H2O on es van exposar aspectes d’igualtat en general i també LGTBI a càrrec de Lluís Romero; i una segona part que va anar càrrec de Júlia Altadill, dona trans, advocada i activista, qui va exposar la seva experiència personal.

Què es commemora?

Durant aquest acte es van commemorar els fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall a Nova York (EUA) i que es consideren els fets que marquen l’inici de l’alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social lluitant així contra la discriminació i els abusos patits. Enguany es commemora el 50è aniversari d’aquests fets.

L'acte institucional del dia 10 es va emmarcar i va culminar els actes comarcals de la Setmana de l'Orgull, que es va iniciar els dies previs al 28 de juny penjant la bandera de l’Arc de Sant Martí al balcó del Consell i duent a terme una campanya de sensibilització i difusió a través de diversos canals de comunicació.

Tots els assistents a la trobada de Roda de Berà van valorar molt positivament l’acte i la seva voluntat de sensibilització i difusió entre la població.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D