Els castells del Baix Gaià

Els castells del Baix Gaià són un conjunt patrimonial distintiu d’aquesta part de la comarca tarragonina. Aquest factor fa que es converteixi en l’element de diferenciació dins del conjunt de l’oferta del Tarragonès i en conseqüència de tota la marca de la Costa Daurada. Tot i que el patrimoni romà té la seu central a Tarragona, municipis del Baix Gaià com Altafulla o Roda de Barà posseeixen restes arqueològiques d’un gran valor. Els castells del Baix Gaià han de permetre que la subcomarca trobi el seu paper turístic en l’oferta de la Costa Daurada.

Per això, des de l’ICODE s’ha dissenyat una ruta turística pels castells del Baix Gaià que ha de permetre descobrir, a peu, amb BTT o a cavall, part del patrimoni medieval que gira al voltant d’un eix argumental de gran identitat per als habitants de la zona com és el riu Gaià. Per altra banda, es vol estructurar tota l’oferta cultural de la subcomarca d’una forma agrupada, potenciant uns centres d’atracció i facilitant la dispersió de l’activitat turística per tot el territori. Així, es pretén aprofitar tot el potencial del patrimoni romà, de les manifestacions artístiques i dels actes folklòrics tradicionals presents en aquesta zona.

La promoció turística del Baix Gaià ha de contribuir a fonamentar les iniciatives locals de valorització del patrimoni, generar noves formes d’aproximació i comprensió d’aquest patrimoni i crear noves oportunitats de diversificació de l’activitat turística contribuint al seu creixement i al desenvolupament harmònic de les activitats turístiques tant dels municipis de la costa com els de l’interior.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D