Dissabte 13 de Juliol de 2024

Premis Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

 • Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura

  Amb l’objectiu de fomentar els treballs de recerca sobre la comarca, atorguem una beca a un projecte de treball que es refereixi a la comarca del Tarragonès, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’àmbit d’actuació ha de ser el de les humanitats.

  La beca té una dotació econòmica de 2.450 euros i la publicació del treball guanyador dins la col·lecció Els llibres del Consell.

 • Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus

  Amb l’objectiu d’estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

  Les propostes poden ser presentades pels ajuntaments, entitats i associacions del Tarragonès.

  El premi és un guardó de l’artista Bartolozzi

  Guanyadors d’edicions anteriors són: Els Pets, Bigas Luna, Josep M. Rosselló, Olga Xirinacs, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi, Josep Antoni Baixeras, Josep Segú, Arantxa Sagardoy, Encarnació Tomàs (Tatiana, a títol pòstum), Fermí Fernández, Àngel Òdena, Jesús Monllaó, Àlvar Calvet i Jordi Tiñena.

 • Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  Amb l’objectiu d’assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

  Les propostes poden ser presentades pels ajuntaments, entitats i associacions del Tarragonès.

  El premi és un guardó de l’artista Bartolozzi

  Guanyadors d’edicions anteriors són: Manel Sanromà, Nàstic, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó, Reial Societat Arqueològica Tarraconense, GEPEC, Walfida Pérez, l’Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix de Tarragona, Centre d'Estudis d'Altafulla, Associació Sant Fructuós de Tarragona, Rafael López-Monné, l'Associació Cultural l'Embruix del Morell i l'Associació Cultural Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

 

 

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D