EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS OBTÉ EL SEGELL INFOPARTICIPA PER SEGON ANY CONSECUTIU

Es tracta d’un guardó atorgat com a reconeixement a la transparència informativa de les institucions públiques.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS OBTÉ EL SEGELL INFOPARTICIPA PER SEGON ANY CONSECUTIU

El vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès recollint el guardó.

Tarragona, 24 de març de 2023 - Per segon any consecutiu, el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) ha obtingut el Segell Infoparticipa, una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 i que ara la gestiona el nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio. La finalitat última en la concessió d’aquest guardó és avaluar la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha assolit aquest reconeixement amb el 86% dels indicadors positius que distingeix els webs de les administracions públiques en matèria de transparència i suposa un reconeixement a les bones pràctiques dutes a terme per la corporació en aquest àmbit. També ha obtingut el reconeixement l’Ajuntament del Morell (88%).

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó que ha arribat a la seva 10a edició en una trobada celebrada al Saló d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Com s’avalua l’obtenció del segell?
A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Pel que fa als Consells Comarcals i les Diputacions, s'atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d'un 85% d'indicadors positius, independentment de la població.

S’avaluen els webs d’Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que dona garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i als ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D