Dimarts 26 de Setembre de 2023

ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN ACTE A RODA DE BERÀ

Un total d’onze persones/entitats de diferents municipis de la comarca que s’han distingit per la seva labor cultural, científica, econòmica, social o artística han rebut el reconeixement
ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN ACTE A RODA DE BERÀ

Fotografia de família dels distingits aquest 2021.

Avui dissabte ha tingut lloc al Casino Municipal de Roda de Berà el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les Bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels Ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal.

L’acte s’ha iniciat a les 18:00 hores, i ha estat conduit per la periodista Sònia Camí. A continuació, Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, ha donat la benvinguda a totes les personalitats premiades i a totes les persones assistents. L’acte també ha comptat amb la presència d’altres alcaldes/desses i regidors/es dels municipis del Tarragonès així com representants de les entitats i personalitats distingides. El grup musical Fenya Rai! ha amenitzat la vetllada que ha finalitzat amb la intervenció de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà.

Els distingits d’aquesta setena edició
Les personalitats o institucions que han rebut el reconeixement en aquesta sisena edició són:

JOANA BADIA TABOADA (Altafulla)
Ha col·laborat amb la majoria d’entitats del municipi. La seva passió per la interpretació també va suposar la fundació de diferents tallers i grups de teatre, a més de posar la seva veu en diferents esdeveniments i participar en pel·lícules i sèries de televisió. Tot això ha motivat que al llarg de la seva trajectòria professional i cultural hagi rebut un gran nombre de distincions i homenatges, tant en l’àmbit de la cultura com del turisme.

JOSEP M. MIQUEL PALAU (El Catllar)
Nascut al Catllar i empresari de professió, l’any 1989 va acceptar el càrrec de jutge de pau del seu poble, que va deixar el 2020. La seva tasca com a jutge de pau ha estat marcada pel seu caràcter conciliador, que li ha permès resoldre problemes de manera amistosa, establint un tarannà que és un referent per a les futures generacions.

VOLUNTARIS DEL MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE DE CONSTANTÍ
L’any 1994, un grup de voluntaris de Constantí comencen a col·laborar en la campanya Mulla’t que la Fundació Esclerosi Múltiple engega a la piscina de Campclar, amb l’ànim d’informar sobre la malaltia i recaptar fons destinats a potenciar la investigació. Amb l’experiència van pensar que també es podria fer a Constantí, i així el Mulla’t es va obrir a tot el poble. Després de vint-i-cinc anys, el Mulla’t continua sent una gran festa solidària i participativa.

AGRUPACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DEL MORELL
L’Agrupació és de caràcter voluntari i treballa per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Hi formen part homes i dones del Morell que han participat activament en la seguretat dels actes de gran afluència de públic, des de les festes majors fins a les activitats de Nadal, així com en totes les reunions del Plaseqta, tan important per al municipi. En l’últim any, s’ha posat de relleu el seu vessant més social, que ha quedat palès amb la col·laboració durant la pandèmia.

JOSÉ MANUEL ÁLVAREZ CRESPO, NAPI (Els Pallaresos)
Napi és un destacat humorista gràfic i caricaturista que ha treballat una gamma àmplia d’obra gràfica per a la premsa, on abunda la sàtira política i social. És veí dels Pallaresos i en l’àmbit municipal col·labora en el Butlletí d’Informació Municipal. Ha editat diferents llibres i ha exposat les seves caricatures, tant a nivell nacional com internacional. Col·labora amb el Diari de Tarragona i els seus treballs han rebut molts reconeixements, com el Lápiz de Plata, el Moto Escot Derbi, la Petxina Daurada, per citar-ne alguns exemples.

RAMON DESCARREGA QUERALT (Perafort)
És llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Familiar i Comunitària. També ha estat metge de capçalera a diferents municipis del territori, així com director i gerent d’Atenció Primària. En l’àmbit de la docència, és professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili i ha col·laborat amb l’Institut d’Estudis de la Salut. Ha estat gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona on s’ha de destacar la gran tasca que ha fet en relació amb la gestió de la pandèmia al territori.

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE RODA DE BERÀ
L’associació de voluntariat té com a objectiu la prevenció de les situacions de risc pels ciutadans i col·laborar en l’elaboració i el desenvolupament dels plans d’emergència municipal. Entre les accions, destaquen la col·laboració en el control d’incendis forestals, en els esdeveniments culturals, festius i esportius, en la recerca de persones i en les entrades i sortides de les escoles. El seu vessant més social ha quedat palès amb la col·laboració durant la pandèmia.

JOAN BORONAT I BORONAT (Salomó)
Distinció a títol pòstum. Joan Boronat va ser alcalde de Salomó des de les primeres eleccions democràtiques. Era un activista cultural des del Ball del Sant Crist, aquest meravellós espectacle d’arrels medievals que pertany al gènere dels balls parlats i que representa uns fets llegendaris del segle XVI que la tradició ha mantingut fins avui dia, en què ha esdevingut l’element que identifica Salomó, el singularitza com a poble i el projecta a l’exterior.

ELUZAI ASOCIACIÓN DE ASISTENCIA SOCIAL DE SALOU
Eluzai és una entitat sense ànim de lucre, promoguda per l’Església Protestant, i des de la seva fundació ha exercit una continuada i intensa labor social i humanitària, oferint acollida, acompanyament i cobertura de necessitats bàsiques a famílies salouenques amb pocs recursos i socialment vulnerables. Durant aquest any d’emergència social generada per la crisi sanitària ha estat especialment dinàmica i activa.

BALL DE DAMES I VELLS DE TARRAGONA
El Ball de Dames i Vells és un dels elements més populars del Seguici tarragoní. És un ball popular de caràcter satíric, interpretat només per homes, amb un argument senzill i planer i amb un llenguatge còmic. Per cada festa de Santa Tecla es passa revista a fets locals i de fora, amb l’objectiu de criticar qualsevol forma de mal govern i de presentar aquesta denúncia tot apel·lant a la complicitat del públic. La seva contribució va ser imprescindible per a la recuperació dels balls parlats en el marc de les Festes de Santa Tecla.

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE TORREDEMBARRA
L’Associació de Voluntaris són presents en els esdeveniments per prevenir possibles accidents. Quan és necessari, proporcionen assistència en matèria sanitària, d'informació o en la circulació del trànsit. En l’últim any s’ha posat en relleu la seva labor social durant el confinament, prestant assistència a domicili i ajudant en el lliurament de productes a les famílies. Així mateix, han col·laborat perquè els actes es poguessin fer dins les normes de seguretat.

 

arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D